2011. április 30., szombat

Vanguard Up-Rise 48 fotós táska

Amikor a Canon EOS 550D-t megvettem, akkor egyből vásároltam hozzá táskát is, ami egy Hama fotóstáska volt. Először nem is volt vele problémám, de ahogy nőtt a felszerelésem, úgy egyre kisebbnek tűnt.
Szerencsére megint eljött a születésnapom és az új hobbimnak megfelelően fotós cuccot kaptam a feleségemtől: egy Vanguard Up-Rise 48 fotós táskát.


Ha valaki rákeres az interneten és azt látja, hogy a gyártója kínai, azonnal ódzkodni kezd ellene. Azonban ez nem egy satnya hamisítvány, ez egy jó minőségű táska, méghozzá életgaranciával (mondjuk, ezt még nem tudom, mit jelent). A nagyon jó anyagválasztást, az ötletességet és a gyártási minőséget persze az ár is kifejezi, 30 ezer körül vásárolható meg. Ezeket a jó tulajdonságokat egyébként a TIPA is jutalmazta: a 2010-es év legjobbjának választották ezt a táska családot.

A táska egy jól megtervezett hátizsák, melynek kényelmes a hátrésze és a pántok is. Felvéve a táskát, a két vállpánt felül összekapcsolható, valamint alul is van egy összezárható pánt (vigyázat: el van rejtve a háttámlában, ahol a vállpántok kezdődnek), ezzel igen stabillá és kényelmessé téve a viselőjének. Az alsó pánt összekapcsolása esetén, amennyiben a jobb kezet kibújtatjuk a vállpántból, úgy a táska bal oldalt előre húzható és az oldalsó ajtón keresztül a fényképezőgép kivehető.


Ezzel a módszerrel rendkívül egyszerűen lehet cserélni az objektíveket a táska teljes kinyitása és levétele nélkül. Egyetlen hibája, hogy nagy méretű objektív (pl. egy 500mm-es) napellenzővel együtt nem fér el a rekeszben.

A táska belül nagyon esztétikus, ízlés szerint variálható. Jut hely mindennek: az én teljes felszerelésem, a gép a portrémarkolattal, több objektív - köztük egy 150-500mm-es , vaku, töltő, tisztítóeszközök, szűrők, távirányító, plusz memóriakártya, kézikönyv elfér benne, sőt van egy rekesz hátul latop-nak is (bár ez számomra nem különösebben érdekes).


Legvégül dícsérhető az állványtartó rész is: viszonylag nehéz, profi állvány gömbfejjel teljesen stabilan rögzíthető (4-szeres rögzítés, de mégis gyors kioldás). A táska természetesen rendelkezik eső elleni védelemmel is, mely az egyik oldalsó rekeszben található (rain coat).
Jó választás volt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése